Nötkolapaj

Nötkolapaj
Foto: TV4

Det här är en mäktig paj med nötter och kola efter amerikansk modell. Lättvispad grädde passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • Fyllning:
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 100 g smör,smält
  • 3 dl nötter,blandade (hassel-,valnöt eller pinje-)

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggula. Spar vitan att pensla med. Arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock och tryck ut resten i en pajform. Låt formen stå i kylen i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 175°. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Vispa ägg, socker, sirap, vaniljsocker och salt pösigt. Vispa i smöret. Grovhacka nötterna och lägg dem i pajformen. Häll i smeten, lägg på locket och pensla med äggvita. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept