Nötgömmor

Nötgömmor
Foto: TV4
Jul

Gott med hasselnötsfyllning mellan två kakor. Ringlad smält choklad kröner dessa lyxiga kakor som är ganska lätta att göra.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1,25 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,75 dl vetemjöl
  • ca 150 g färdig hasselnötsmassa
  • 50 g blockchoklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Rör smör och socker kraftigt, tillsätt gulorna en i taget, och sen salt, vanilj och så mycket mjöl att det blir en smidig deg.
  2. Forma två rullar à cirka 6 cm, slå in dem i plastfilm och lägg i kylen 1 timme.
  3. Skär rullarna i 2 mm tjocka skivor, lägg kakorna på plåt med bakpapper, grädda 10-12 minuter. Låt dem kallna.
  4. Bred nötmassa på hälften av kakorna, lägg ihop dem två och två. Garnera med smält choklad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept