Norrlandskotletter

Norrlandskotletter
Foto: TV4

Messmörssås är ett okänt begrepp för de flesta sydsvenskar. Kanske inte länge till...

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-5 fläskkotletter
  • salt och peppar
  • paprikapulver

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl ljus buljong från tärning
  • 2 dl mellangrädde
  • 6 krossade enbär
  • 2 msk messmör
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • kokt brysselkål

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl till såsen. Späd med buljong och grädde och krydda med salt, peppar och enbär. Koka 10 min och rör ner messmör.
  2. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprika. Stek dem klara med matfett i en panna ca 3 min på var sida.
  3. Lägg upp kotletterna, slå såsen över och servera brysselkål till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept