Nobake glutenfri pepparkaksbrownie

Nobake glutenfri pepparkaksbrownie
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Nobake glutenfri pepparkaksbrownie

9 ingredienser

20 min

En saftig och smakrik brownie som inte behöver bakas i ugn! Snabb och enkel att göra och samtidigt både glutenfri och vegansk.

Ingredienser

portioner bitar
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl raw kakao
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen nejlika
  • 3 dl dadlar (urkärnade mjuka)
  • 3 msk kokosolja

Till servering:

  • 25 g vit bakchoklad, smält
  • 25 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till brownien i matberedare ca 2 minuter tills degen är välblandad och slät. Skrapa ner från sidorna vid behov.
  2. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper eller dubbelt lager plastfolie, låt det hänga lite löst över kanterna.
  3. Tryck ut browniedegen i formen med en slickepott och jämna till ytan.
  4. Lyft upp hela brownien med hjälp av pappret/folien och skär i bitar.
  5. Ringla över smält choklad. Brownien kan ätas direkt eller förberedas upp till 5 dagar innan och förvaras i kylskåp, ta då ut den ca 45 minuter innan servering så att den mjuknar.