No-bake Oreopaj med hallon och vanilj

No-bake Oreopaj med hallon och vanilj
Foto: Köket.se/ Angelica Söderberg

No-bake Oreopaj med hallon och vanilj

7 ingredienser

30 min + tid i kyl

Superenkel, dekorativ och alldeles ljuvligt len paj som du enkelt sätter ihop utan att använda ugn. En riktig favorit på fikat!

Baka med Oreo!
Oreo golden kakor

Baka med Oreo!

Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med, prova med Oreos ljusa kaka Golden.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar
  • 3 förp Oreo Golden-kakor
  • 125 g smör, smält
  • 2 dl vispgrädde
  • 175 g vit bakchoklad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 60 g smör
  • ca 1,5-2 dl hallon, färska

Till topping:

  • Spara några kakor och hallon till dekoren

Gör så här

  1. Finkrossa dina Oreo Golden i matberedare (Om du krossar för hand: lägg dem i en fryspåse och kavla tills kaksmulet är finkornigt). Spara cirka 5 stycken (ett halvt Oreopaket) till dekoren på slutet.
  2. Smält smör och häll över de krossade kexen och mixa lite till i matberedaren tills allt har blandats. (Gör du detta moment för hand, lägg kaksmulorna i en bunke och häll över smöret och blanda väl).
  3. Tryck ut kaksmulet i en pajform med löstagbara kanter eller botten (ca 24-28 cm). Ställ in pajskalet i kylen.
  4. Hacka den vita chokladen.
  5. Hetta upp grädden tills den nästan kokar och häll i chokladen, vaniljpulvret och smöret och rör om tills allt smält till en jämn och fin chokladkräm.
  6. Låt krämen svalna något. Ta fram hallonen och det kalla pajskalet och strö ut hallonen över formen - dela gärna lite på hallonen (spara några hallon till dekor). Häll den den vita chokladkrämen över pajskalet och hallonen. (Chokladkrämen upplevs lite lös - men den kommer att stelna så den blir perfekt krämig).
  7. Dela några Oreos på mitten och tryck ner i chokladkrämen. Ställ in i kylen och låt chokladkrämen stelna, cirka två timmar. Toppa med några extra hallon - det ger en härlig sötsyrlig kontrast till pajen.