Nizzasallad

Nizzasallad
Foto: TV4

Smaltänkare använder tonfisk i vatten, men det blir onekligen en godare sallad om den görs på avrunnen tonfisk i olja.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liten burk tonfisk
  • 2 tomater
  • 4 kokta skivade potatisar
  • några kalla kokta haricots verts
  • 1 knippa rädisor
  • 20 oliver
  • 10 sardellfiléer
  • 1 liten purjolök i skivor
  • 1 paprika
  • 2 hårdkokta ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Vinägrett:
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk osötad senap
  • 0,5 dl matolja
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här

  1. Låt tonfisken rinna av i en sil. Skär tomaterna i klyftor och skiva de kalla potatisarna. Skiva rädisorna. Hacka sardellerna och strimla purjolöken. Strimla paprikan.
  2. Vinägrett: Blanda salt, peppar och vinäger. Vispa ner senap och olja.
  3. Blanda varsamt tonfisk, tomater, potatis, haricots verts, rädisor, oliver, purjolök, paprika och sardeller med vinägretten. Skär äggen i klyftor och dekorera med dem. Strö över gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept