Pepparkakscheesecake

45 min
8
Pepparkakscheesecake
Foto: TV4

En cheesecake med smak av pepparkakor och vanilj toppad med färska blåbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Chateau Grillon Sauternes 2007.

18 mars 2010
Visa mer
45 min
8

Du behöver

  • 100 g smör
  • 8 st digestivekex
  • 20 st små pepparkakor
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl socker

Topping

  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk bourbon vanilj
  • färska blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten
    Smält smöret.
  3. Krossa pepparkakorna och digestivekexen och blanda med smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en form.
  5. Grädda i ugn ca 7 minuter.
  6. Fyllning
    Vispa ihop philadelphiaost, ägg och socker och häll över botten.
  7. Grädda 25 minuter.
  8. Låt svalna ca 15 minuter.
  9. Topping
    Blanda crème fraiche, florsocker och vanilj.
  10. Bred toppingen över kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
  11. Låt svalna och servera den kall med färska blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept