Rostbiff

4 maj 2009
Rostbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Den perfekta söndagsrätten! En rostbiff ska vara både mör och saftig när den är färdiglagad. Servera den i skivor, antingen varm eller kall.

1h 40 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2,25 kg rostbiff eller innanlår
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk rosmarin, finhackad färsk eller smulad torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin. Sätt in den på ett galler i ugnen. Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. Stek den längre för medium eller välstekt.
  2. Ta ut steken och låt den vila innan den skärs upp, annars rinner all vätska ur när man skär upp den.
Kommentera receptet

Fler goda recept