Nigellas revbensspjäll

4

Du behöver

  • 16 bitar Revbensspjäll
  • Marinad:
  • 4 msk risvinäger
  • 3 msk soyasås
  • 2 chilifrukter, röda
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk jordnötsolja
  • 4 st salladslökar

På köttet:

  • 2 tsk femkryddor
  • 2 msk flytande honung
  • Till garnering:
  • 2 st chilifrukter
  • 2 st salladslökar

Gör så här

  1. Lägg alla marinadingredienser i en stor plastpåse och blanda väl. Lägg ner revbensspjället, blanda runt, pressa ur all luft och knyt till. Lägg köttet svalt i ett par timmar, gärna över natt.
  2. Värm ugnen till 200°. Häll kött och marinad i en långpanna. Täck pannan ordentligt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 1 timme.
  3. Ta sedan bort folien från formen, strö över kryddor och häll på honungen. Höj temperaturen till 225° och ställ in formen på nytt. Vänd på bitarna då och då. Låt formen stå inne cirka 30 minuter tills de är glansigt bruna och knapriga.
  4. Lägg upp revbenen på ett stort fat. Garnera med hackad chili och salladslök.
  5. Fotnot: Femkryddor är en blandning som innehåller kryddpeppar, sjärnanis, svartpeppar, kanel och kryddnejlika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept