Lax- och räkburgare

30 min
4
Lax- och räkburgare
Foto: TV4
Från Förkväll

Härlig smakrik och nyttig laxburgare med granatsallad.

11 februari 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Laxburgare

  • 800 g lax
  • 300 g skalade räkor (burk går bra)
  • 1 kruka persilja eller koriander
  • 2 st citroner, skalet och saften av en
  • 1 dl riven parmesanost, ca
  • 2 st röda chili
  • 1 st rök paprika
  • 1 st grön paprika

Limesås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 st lime
  • salt

Granatsallad

  • 1 st granat äpple, kärnorna
  • 1 st rött äpple
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st salladslök
  • 0,5 st citron
  • 2 dl machésallad
  • 1 msk olivolja

Tillagning och servering

  • olivolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Laxburgare
    Hacka lax, räkor, paprika, chili fint och blanda väl tillsammans i en bunke.
  2. Forma till ca 8 burgare och låt vila i kylen i 20 minuter.
  3. Steks i panna.
  4. Limesås
    Riv skalet av limen och pressa ner saften i yoghurten.
  5. Droppa över lite olivolja och salta efter smak. Låt dra i kylen 20 min.
  6. Granatsallad
    Kärna ur granatäpplet och lägg i en skål.
  7. Tärna det röda äpplet och skrapa ur passionsfrukten och lägg i skålen med kärnorna.
  8. Skär salladslöken i tunna ringar och lägg i skålen tillsammans med machèsalladen.
  9. Pressa saften ur citronen och droppa över olivoljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept