Polsk barszcz

Polsk barszcz
Foto: TV4
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 6 st rödbetor
  • 2 st morötter
  • 2 st stora lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 st buljongtärningar
  • 1,5 l vatten
  • 1,25 dl grädde
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1,5 tsk socker
  • 2 msk ättika
  • Timjan färsk och torkad

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och lökarna.
  2. Riv rotfrukterna och tärna löken.
  3. Bryn i het olja.
  4. Tillsätt mjöl, buljongtärningarna, vatten, socker samt kryddorna.
  5. Låt koka i ca en timme.
  6. Mot slutet av kokningen tillsätter du grädden och ättikan.
  7. Soppan kan serveras med en kvist färsk timjan och en smördegssnurra.
  8. Dela smördegen i 4-6 ca tre cm breda strimlor.
  9. Krydda med en valfri krydda eller ost, till exempel västerbottenost eller vitlökskrydda.
  10. Snurra sedan ihop smördegen och lägg de på en ugnsform med bakplåtspapper, grädda dem i ugnen på 225 grader. De är klara när de fått en vacker brun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept