Lax- och grönsaksgratäng

ca 30 min
4
Lax- och grönsaksgratäng LCHF
Foto: Hans Desser
ca 30 min
4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé (à 150 g)
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar
  • 2 st paprika
  • 1 st zucchini
  • 1 st purjolök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk fransk senap
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxfilén i en ugnsform och häll över pressad citronsaft.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i skivor.
  5. Ansa och strimla purjolöken.
  6. Halvera tomaterna och pressa eller riv vitlök.
  7. Fräs grönsakerna lite lätt i olivolja och lägg dem sedan ovanpå laxen.
  8. Vispa samman crème fraiche, vin och dijonsenap.
  9. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över hela gratängen.
  10. Strö till sist över pinjenötter.
  11. Grädda din lax- och grönsaksgratäng mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept