Mustig köttfärssås för Riktiga karlar

Mustig köttfärssås för Riktiga karlar
Foto: Markus Hansson

Du behöver

  • 1 färsk broccolibukett
  • 200 g färska champinjoner
  • 100 g gula kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 zucchini
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 gul spetspaprika
  • ca 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • ca 200 g blomkål
  • 250 g röda cocktailtomater
  • 1 röd chili
  • 1 gul chili
  • 4-6 klyftor vitlök
  • 5 färska timjankvistar
  • ca 700 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 5 matskedar crème fraiche
  • 5-8 matskedar kalvfond
  • chilipulver
  • rökt paprikapulver
  • salt och vitpeppar
  • smör och olivolja, att steka i
  • ev 401 g finkrossade tomater

Servering

  • lchf-pasta, gärna gjord på färskost

Gör så här

  1. Skiva upp broccolin, blomkål, morötter, paprika, zucchini, gul lök, rödlök och purjolök i ca 1,5x1,5 cm bitar. Strimla vitkålen fint och hacka över några gånger med kniven så det inte blir för långa strimlor.
  2. Finhacka vitlök samt röd och gul chili (kärna ur chilin om ni inte vill ha den riktigt het!) och halvera tomaterna. Grovhacka kantareller och champinjoner
  3. Hetta upp gryta med smör och olivolja och lägg i tomatpurén och låt det bli lätt brynt och tillsätt alla grönsakerna och svampen och fräs det på hög värme med den färska timjanen under omrörning.
  4. Stek köttfärsen i smör och olivolja med vitpeppar, rökt paprika, chili och salt. Tillsätt köttfärsen till grytan och låt den puttra ihop.
  5. Tillsätt grädde, fond och crème fraiche och låt den stå och puttra med lock och smaka av och tycker ni den blir för tjock och kompakt så tillsätt en burk finkrossade tomater
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept