Livs kycklingryta

Livs kycklingryta
Foto: TV4
4

Du behöver

Kyckling

  • 2 st kyckling
  • 1 st lök, guk
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar skalade tomater
  • kycklingfond
  • vatten
  • 700-900 g kycklinglårfiléer
  • potatis
  • morötter
  • fänkål
  • Kikärtor

Kryddblandning

  • 1 msk cayennepeppar
  • gurkmeja
  • mald svartpeppar
  • kanel
  • 2 msk spiskummin
  • mald ingefära
  • 2-3 tsk svarta senapsfrön

Gör så här

  1. Kryddblandning
    Värm ugnen till 180 gradder.
  2. Massera i kryddblandningen i två hela kycklingar.
  3. Grilla i ugnen i cirka 40 minuter.
  4. Kyckling
    Fräs stora bitar av en stor lök i kryddblandningen i en stor gryta.
  5. Lägg i vitlöksklyftor, skalade tomater (häll bort vätskan), kycklingfond och lite vatten
  6. Skär upp kycklinglårfiléer och stek upp dem i kryddblandningen.
  7. Lägg dem sedan i grytan.
  8. Ta skinn och kött från de hela kycklingarna när de har svalnat och lägg även detta i grytan.
  9. Lägg ben och rester i en kastrull och häll i vatten så det täcker benen.
  10. Salta och låt det stå och sjuda.
  11. Tärna och slanta potatis, morötter och fänkål.
  12. Lägg ner i grytan.
  13. Sila fonden som benresterna kokat i och häll det i grytan.
  14. Låt det stå och sjuda länge, ca 3-4 timmar.
  15. Häll i kikärtor någon timme innan det ska serveras.
  16. Smaka av med salt, peppar och fond.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept