Livs kycklingryta

Livs kycklingryta
Foto: TV4

Tunisisk kycklinggryta, nästan som i Tunisien . /Musse Hasselvall

Vintips
I Castei Ripasso 22409

Musse bjöd även på

Aujja Merguez


Radiokaka



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 maj 2011
4

Du behöver

Kyckling

  • 2 st kyckling
  • 1 st lök, guk
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 burkar skalade tomater
  • kycklingfond
  • vatten
  • 700-900 g kycklinglårfiléer
  • potatis
  • morötter
  • fänkål
  • Kikärtor

Kryddblandning

  • 1 msk cayennepeppar
  • gurkmeja
  • mald svartpeppar
  • kanel
  • 2 msk spiskummin
  • mald ingefära
  • 2-3 tsk svarta senapsfrön

Gör så här

  1. Kryddblandning
    Värm ugnen till 180 gradder.
  2. Massera i kryddblandningen i två hela kycklingar.
  3. Grilla i ugnen i cirka 40 minuter.
  4. Kyckling
    Fräs stora bitar av en stor lök i kryddblandningen i en stor gryta.
  5. Lägg i vitlöksklyftor, skalade tomater (häll bort vätskan), kycklingfond och lite vatten
  6. Skär upp kycklinglårfiléer och stek upp dem i kryddblandningen.
  7. Lägg dem sedan i grytan.
  8. Ta skinn och kött från de hela kycklingarna när de har svalnat och lägg även detta i grytan.
  9. Lägg ben och rester i en kastrull och häll i vatten så det täcker benen.
  10. Salta och låt det stå och sjuda.
  11. Tärna och slanta potatis, morötter och fänkål.
  12. Lägg ner i grytan.
  13. Sila fonden som benresterna kokat i och häll det i grytan.
  14. Låt det stå och sjuda länge, ca 3-4 timmar.
  15. Häll i kikärtor någon timme innan det ska serveras.
  16. Smaka av med salt, peppar och fond.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept