Mums-mums

Mums-mums består av chokladdoppat äggviteskum med kex i botten och är en stor favorit bland många.

Mums-mums går utmärkt att frysa in.

17 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 st äggvita
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 0,75 msk gelatinpulver
  • 0,75 dl kokhett vatten
  • 500 g ljus blockchoklad
  • 10 st smörgåsrån

Gör så här

  1. Blanda ihop strösocker, florsocker, äggvita tillsammans med det kalla vattnet i en skål.
  2. Rör ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet.
  3. Tillsätt gelatinvattnet i sockerblandingen.
  4. Vispa med elvisp på medelhög hastighet tills det blir riktigt pösigt.
  5. Kapa till smörgåsrånen med hjälp av en rund pepparkaksform till runda plattor.
  6. Spritsa ut smeten på plattorna som en vriden topp. Ställ dem att stelna i frysen en timme.
  7. Smält blockchokladen över ångbad (i en skål över en kastrull med kokade vatten).
  8. Doppa toppen på mums-mumsen i den smälta chokladen. Ställ dem sedan på tork.
  9. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept