Mozartkulor på Ernsts vis

koket.se
Mozartkulor på Ernsts vis
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mozartkulor på Ernsts vis

6 ingredienser

Kirchsteigerkugeln - Ernsts variant på den älskade mozartkulan med konjak i mandelmassan och vit chokladrippel som dekoration.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 500 g mandelmassa
  • 4 msk cognac
  • 150 g nougat
  • 150 g mörk choklad
  • 100 g vit bakchoklad
  • florsocker

Gör så här

  1. Bryt ner mandelmassa och tillsätt konjak och arbeta in spriten.
  2. Skär nougaten i kuber som är 1x1 cm.
  3. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  4. Rulla samtidigt en kula av mandelmassan stor som en femkrona, tryck ner tummen och bilda en grop. Placera nougaten i gropen och rulla in i kulan. Använd florsocker som mjöl om mandelmassan kladdar.
  5. Doppa kulan i chokladen med hjälp av två skedar, placera den chokladrullade kulan i en bakform.
  6. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  7. Använd en spritspåse till att göra mönster på kulorna.