Köttfärsröra: Hacka löken och fräs den i olja. Lägg i köttfärsen, stek tills den får färg. Slå i vitt vin. Skär tomaterna i bitar och lägg dem med sitt spad i grytan. Hacka persiljan fint. Lägg i persilja, salt, peppar, timjan och rosmarin och pressa i vitlöksklyftorna. Koka allt på svag värme under lock i 45–60 minuter.
Värm ugnen till 200°. Skiva de oskalade auberginerna på längden och bryn dem gyllenbruna i olivolja.
Sås: Värm mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull, pudra över mjölet och fräs det lätt under omrörning. Spä med den värmda mjölken, lite i taget under kraftig vispning. Låt småkoka i 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Smörj en ugnssäker form. Varva aubergineskivor, köttfärsröra, sås och ost i flera lager. Avsluta med aubergineskivor, vit sås och ost. Grädda i ugnen ca 30 minuter.