Mors hålkaka

Mors hålkaka
Foto: TV4

Vackra vetebröd med nötfyllning.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 hg margarin
  • 3 dl mjölk
  • 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 11-12 dl vetemjöl

Fyllning och garnering:

  • nötcrème på burk
  • uppvispat ägg
  • flisad mandel
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull och häll på mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt resten av mjölken och arbeta in de övriga ingredienserna. Jäs degen övertäckt en halvtimma. Smöra plåtarna.
  2. Dela degen i två delar och arbeta den på bakbordet. Dela varje del i 3 delar. Rulla ut två av dem till drygt halvmeterslånga längder och vira dem om varandra. Forma till en ring och lägg på plåt. Ta den tredje biten och kavla ut den till en rundel som fyller mitten av ringen. Sätt på ugnen på 200°. Jäs bröden på plåten en halvtimma.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Gör hålor med fingret i mittbiten och klicka ner nötcrème i hålorna. Strö över flisad mandel och pärlsocker och grädda bröden 15–20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept