Morotstårta med lemon curd och vit chokladsmörkräm

Väsktårta
Foto: TV4

Du behöver

Morotstårtbotten

  • 6 ägg
  • 3 dl olja
  • 320 g råströsocker
  • 277 g vetemjöl
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 5 dl rivna morötter

Frosting

  • 300 g färskost
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • ca 400 g florsocker
  • 1 citron, skal av

Vit chokladsmörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost
  • 100 g vit choklad

Montering

  • 300 g lemon curd

Gör så här

  1. Morotskaka
    Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg, socker och olja pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt dem, tillsammans med morötterna, i äggsmeten. Vispa samman till en smet.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. låt kakan kallna helt innan du skär upp och fyller den.
  4. Frosting
    Vispa samman färskost, smör och florsocker med elvisp. Vispa länge tills det blir en fluffig frosting. Tillsätt rivet citronskal och ev några droppar citronsaft tills frostingen fått ökad syra.
  5. Vit chokladsmörkräm
    Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
  6. Montering
    Bred ut lemon curd över varje lager tårtbotten och lägg sedan på frosting, upprepa tills hela tårtan är fylld. Klä in med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Spackla tårtan med smörkräm och klä in med sockerpasta eller marsipan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept