Morotssoppa med rå ingefära och avokado

Morotssoppa med rå ingefära och avokado
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Morotssoppa med rå ingefära och avokado

12 ingredienser

30 m

Vegansk morotssoppa med apelsin, ingefära och lime. Servera med avokado och vallmofrön. Nyttigt och gott på enkelt vis.

Ingredienser

portioner

Soppgrund

  • 5 morötter, skalade
  • 1 gul lök, skalad
  • 2 klyftor vitlök, skalade
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Till mixning

  • 1 apelsin
  • 5-6 körsbärstomater
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 limefrukt

Servering

  • 1 avokado
  • 1 msk vallmofrö

Gör så här

  1. Slanta ner morötterna och klyfta ner löken, krossa vitlöken, lägg allt i en kastrull med olivoljan och cayennepepparn. Häll på vatten så att det precis täcker, salta! Låt det koka upp och sjuda till morötterna är mjuka.
  2. Pressa saften ur 1 apelsin och 1 lime, pressa ur det direkt i ett mixerglas eller matberedare. Lägg i cocktailtomaterna i mixern. Skala ingefäran och skiva den tunt och lägg även det i mixern.
  3. Häll på morötterna med buljongen och mixa soppan helt slät. Smaksätt eventuellt med lite mer salt.
  4. Servera i djupa skålar med bitar av avokadon och lite vallmofrö på toppen.