Morotsblondie

morotsblondies
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Morotsblondie

16 ingredienser

45 min

En ljuvlig mjuk kaka som blir extra saftig och god med morot i smeten.

Ingredienser

portioner
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl morot, rivna
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma

Frosting

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 250 g färskost
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • malen kanel (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker i en skål. Tillsätt ägg och äggula och fortsätt blanda. Rör ner morötterna.
  3. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och kardemumma och rör om försiktigt tills allt blandats samman.
  4. Täck en fyrkantig form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa ner florsocker och vaniljsocker.
  6. Bred frostingen över kakan och låt stå övertäckt i kylen så att frostingen stelnar. Pudra på kanel och servera!