Mormors potatistårta

Mormors potatistårta
Foto: TV4

Söndagsefterrätt hos mormor.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 200 g smör, mjukt
  • 200 g kokt kall potatis. riven
  • 200 g vetemjöl – ca 3 1/2 dl
  • Fyllning:
  • äppelmos eller hallonsylt
  • Garnering:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör och potatis väl. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig på lätt mjölat underlag.
  2. Dela degen i 3 – 4 bitar och kavla ut till runda bottnar. Lägg dem på plåt med bakpapper.
  3. Grädda bottnarna guldbruna mitt i ugnen 15- 20 min. Låt dem kallna.
  4. Lägg ihop bottnarna med mos eller sylt emellan. Vispa grädden med vaniljsockret och spritsa i fint mönster över tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept