Mormors fläskrulader

Mormors fläskrulader
Foto: TV4

Det är kryddorna som gör det i de här ruladerna. Ingefära och senap gifter sig smakfullt. Mormor serverar ruladerna med kokt potatis och kokta grönsaker. Helst till sin svärson, som uppskattar denna rätt väldigt mycket.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g skivat bogfläsk eller skinka (ca 12 skivor)
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 liter köttbuljong (tärning)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk söt svensk senap
  • matfett att steka i
  • tandpetare att fästa ihop ruladerna med

Gör så här

  1. Skala morot och lök. Klyfta löken och skär moroten i ca 3 cm-bitar. Lägg löken i bottnen på en gryta och pudra över hälften av mjölet.
  2. Banka ut skivorna av bogfläsk med knytnäven. Bred på senapen. Krydda med salt, peppar och ingefära. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  3. Bryn ruladerna i smör eller margarin i en stekpanna. Flytta över dem i grytan och pudra över resten av mjölet. Häll på buljongen och koka upp.
  4. Låt småputtra på svag värme i ca 1 timme. Lägg i morötterna när ca 15 minuter återstår av koktiden. Smaka på såsen om mer salt behövs. Servera ruladerna med kokt potatis och kokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept