Janssons frestelse, Per Morbergs recept

ca 1 h 15 m
4 - 6
Janssons frestelse på Per Morbergs vis
Foto: Martin Löf
ca 1 h 15 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 2 gula lökar
  • smör
  • 250 g ansjovisfilé (2 burkar)
  • ansjovisspad från en av burkarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
  3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
  4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
  5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
  6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
  7. Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept