Spagetti pomodoro

Spagetti pomodoro
Foto: TV4
Från Förkväll

En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är den lilla gnuttan socker! /Monika Ahlberg

27 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g spagetti, gärna fullkorn

Tomatsås

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 6-8 st kvisttomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk strösocker (eller 1 msk flytande honung)
  • 1 kruka oregano, färsk
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Flingsalt, efter smak
  • Nymalen svartpeppar, efter smak

Till servering

  • 2 st mozzarellaostar
  • 0,5 kruka basilika, färsk
  • Parmesanost, fint riven
  • 1 påse toskansk sallad

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna.
  2. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg!
  3. Tillsätt sockret och rör om.
  4. Blanda ner tomater och bladen från oreganon.
  5. Koka ihop i ca 5 minuter.
  6. Smaka av med vinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
  7. Koka pastan enligt anvisning.
  8. Häll av och lägg upp i en skål.
  9. Häll över tomatsåsen och rör om.
  10. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad.
  11. Servera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept