Lingonmarmelad

Från Monikas mat
Jul

Syrlig, kryddig marmelad av lingon som passar fint till det småvarma på julbordet.

28 mars 2008
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 8 dl lingon, 500 g
  • 1,5 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 1 st kanelstång
  • 1 st apelsin, skal och saft
  • 30 g pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Koka lingon, socker, smör, kanelstång, apelsinskal och saft några minuter. Sila ifrån lingonen men spar dem.
  2. Koka ihop lagen tills den är tjockflytande, kraftigt utan lock i 8-10 minuter.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
  4. Rör ner lingon och pinjenötter i lagen. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut. Servera som marmelad eller tillbehör till kött.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept