Vit chokladglass med guldsås och hallon

Vit chokladglass med guldsås och hallon
Foto: Ann Lindberg

En krämig och härlig glass som serveras med gyllene kolasås och färska hallon. Monika Ahlberg står bakom skapelsen.

Receptet är beräknat för ca 6 personer.

17 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 100 g mörk choklad

Guldsås:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Garnering:

  • 1 ask färska hallon (200 g)

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa grädden, men inte alltför hårt.
  3. Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden.
  4. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen.
  5. Häll upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
  6. Ställ i frysen, minst 4 timmar.
  7. Tillred guldsåsen.
  8. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull.
  9. Koka upp och låt koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 minuter. Lägg i smöret och rör om.
  10. Tag ut glassen ur frysen en stund före servering.
  11. Ringla över guldsåsen och garnera med hallonen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept