Vit chokladglass med guldsås och hallon

Vit chokladglass med guldsås och hallon
Foto: Ann Lindberg

En krämig och härlig glass som serveras med gyllene kolasås och färska hallon. Monika Ahlberg står bakom skapelsen.

Receptet är beräknat för ca 6 personer.

17 mars 2009

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 100 g mörk choklad

Guldsås:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Garnering:

  • 1 ask färska hallon (200 g)

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa grädden, men inte alltför hårt.
  3. Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden.
  4. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen.
  5. Häll upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
  6. Ställ i frysen, minst 4 timmar.
  7. Tillred guldsåsen.
  8. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull.
  9. Koka upp och låt koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 minuter. Lägg i smöret och rör om.
  10. Tag ut glassen ur frysen en stund före servering.
  11. Ringla över guldsåsen och garnera med hallonen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept