Gretas ägg

Gretas ägg
Foto: TV4
Från Monikas mat

Perfekt rätt på ägg för en söndagsbrunch.

Beräknas för ca 6 personer.

2 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 pkt tärnat bacon (140 g)

Sås:

  • 1,5 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 bit pepparrot (ca 5 cm)
  • salt och svartpeppar

Till garnering:

  • riven pepparrot
  • Fint klippt gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen i 5 minuter. Skölj och skala dem. Dela dem i halvor.
  2. Stek bacon i en panna utan fett.
  3. Smält smöret till såsen och vispa ner mjölet.
  4. Tillsätt mjölken och vispa kraftigt. Låt koka upp.
  5. Riv ner pepparroten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp två ägghalvor på varje tallrik. Häll på såsen. Strö över bacon och lite riven pepparrot.
  7. Garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept