Snapas matjesill med forellrom

Snapas matjesill med forellrom
Foto: Tina Kindblom
Från Monikas mat

Någon mer svenskt än matjessill och gräddfil får man leta efter. Här har jag gjort en röra av dessa båda tillsammans med ytterligare älskade ingredienser. Knäckebröd och stark västerbottenost hör till.

Beräknas för ca 10 personer.

8 november 2011
Visa mer

Du behöver

  • 225 g matjessillfiléer
  • 1 st stor röd lök
  • några kvistar dill
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl créme fraiche (ca)
  • 1 dl majonnäs
  • nymalen vitpeppar
  • Ev.salt

Till servering och garnering:

  • 100 g forellrom eller löjrom
  • några strån gräslök
  • 10 st små bitar kavring
  • 10 st små bitar västerbottenost

Gör så här

  1. Dela sillen i mindre bitar och låt rinna av i en sil.
  2. Hacka rödlöken och dillen ganska fint.
  3. Blanda sill, rödlök och dill med gräddfil, crémefraiche och majonnäs.
  4. Rör inte för kraftigt utan vänd runt.
  5. Lägg upp röran i 10 snapasglas.
  6. Placera en bit västerbottenost och kavring på den lilla gaffeln.
  7. Dekorera med forellrom och fint klippt gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept