Kycklingsoppa med chili och lime

Kycklingsoppa med chili och lime
Foto: Jonny Lindh
4

Du behöver

  • 2 l hönsbuljong
  • 20 g färsk ingefära, ca
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • 2 st citrongräs
  • 4 st limeblad
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk rapsolja, ca
  • 2 st kycklingfiléer
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st stor eller 2 små pak choi eller 100 g färsk spenat
  • 1 st lime, i klyftor

Garnering

  • chili
  • koriander

Gör så här

  1. Koka upp buljongen.
  2. Skala ingefäran och skär den i skivor.
  3. Skala vitlöken och skär den i skivor.
  4. Kärna ur och skiva chilin.
  5. Skär citrongräset i strimlor.
  6. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs, chili och limeblad i buljongen.
  7. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter.
  8. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  9. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.
  10. Värm oljan i en grill- eller stekpanna.
  11. Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de är genomstekta, i ca 15 minuter.
  12. Salta och peppra.
  13. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå nudlarna.
  14. Sila bort kryddorna från buljongen.
  15. Skär bort botten på pak choin och lägg ner bladen i buljongen.
  16. Låt sjuda i 30 sekunder och häll upp direkt i skålarna.
  17. Servera med limeklyftor och garnera med mer chili och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept