Mockabakelser

14 bakelser
Mockabakelser
Foto: TV4
14 bakelser

Du behöver

Botten

  • 4 äggvitor
  • 2,75 dl socker
  • smör, till bakplåtspappret

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,25 dl socker
  • 4 äggulor
  • 300 g smör
  • 4-5 msk starkt kallt kaffe

Garnering:

  • röda och gröna cocktailbär
  • chokladkaffebönor

Gör så här

  1. Bottnar
    Markera ut 28 cirklar med ca 5 cm diameter på ett bakplåtspapper. Smörj det lätt.
  2. Blanda äggvitorna och sockret i en rundbottnad skål. Placera dem över en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills marängsmeten är fast och styv. Spritsa ut smeten på bakplåtspapperet eller bred ut dem i ett jämnt lager.
  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen, i 100 grader, ca 30 minuter eller tills bottnarna känns torra. Lossa dem från pappret medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.
  4. Fyllning
    Rör smöret smidigt.
  5. Vispa ihop alla ingredienser, utom kaffe och smör, i en tjockbottnad kastrull.
  6. Sjud krämen under kraftig vispning tills den är tjock, porös och glansig.
  7. Klicka i krämen lite i taget under armrörning. Smaksätt med det kalla kaffet.
  8. Bred krämen mellan bottnarna ovanpå och eventuellt runtom kanten på bakelsen. Spritsa också lite av krämen dekorativt ovanpå bakelsen. Garnera med cocktailbär och chokladkaffebönor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept