Mjuksega sötpotatiskakor

Mjuksega sötpotatiskakor
Foto: TV4

De här kakorna är inte alls svåra att baka. Degen innehåller riven sötpotatis, som ger kakorna en ljusorange färg.

26 januari 2009
Visa mer
35

Du behöver

  • 200 g sötpotatis
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 msk honung
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv sötpotatisen. Tvätta citronen och riv skalet. Rör smör och socker i en bunke och blanda ner sötpotatis, ägg, honung och rivet citronskal.
  2. Blanda 4 dl mjöl, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten till en lös deg. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills degen är lös men inte kladdig.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut degen i valnötsstora klickar med en tesked på plåten. Platta ut kakorna något. Grädda dem i ugnen i 10–15 minuter tills de är ljus-bruna. Låt kakorna svalna på plåten och flytta dem sedan till ett galler där de får kallna helt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept