Mjuka mandelkakor

Mjuka mandelkakor
Foto: TV4

Söta, goda kakor som är mycket hållbara. Passar att servera som tillbehör till fruktsallad eller bara som de är till kaffet. Receptet kommer från Algeriet.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 200 g skållad och skalad sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa den i matberedare. Blanda mandeln med socker och citronskal, tillsätt ägget och rör till en slät och jämn deg.
  2. Forma degen till en tjock rulle på mjölat bakbord och skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen tills de börjar bli bruna, ca 15 minuter.
  3. Koka vatten och socker till en lag och låt den svalna. Doppa kakorna hastigt i lagen, låt dem rinna av på hushållspapper och torka. Sikta över florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept