Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Mjölkchokladpannacotta med smak av apelsin

30 m + 3 h
6 - 7
Från Mitt kök

Ljuvlig apelsin- och chokladpannacotta som serveras med vispad grädde. Strö gärna lite av din favoritchoklad över. 

20 januari 2016
Visa mer
30 m + 3 h
6 - 7

Du behöver

Pannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 250 g mjölkchoklad
  • 500 g grädde
  • 45 g strösocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 kanelstänger

Garnering

  • ca 50 g choklad, t ex daim
  • 200 g grädde (ca 2 dl), vispad
  • kakao

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, socker, apelsinzest och kanelstänger, ställ åt sidan 10 minuter.
  2. Koka upp grädden igen och häll genom en sil över den hackade chokladen. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  3. Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept