Örtstekt älgytterfilé med potatisrösti

Örtstekt älgytterfilé med potatisrösti
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st rådjursytterfilèer
  • 1 st vitlöksklyfta
  • timjan
  • rosmarin
  • salt
  • peppar

Stuvad svamp

  • 3-4 dl kantareller/champinjoner
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • färsk persilja
  • 25 g philadelphia ost
  • maizena
  • Några droppar tryffel olja om man vill

Potatisrösti

  • 500 g king edward potatis
  • 2 st ägg
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning

Hallonsås

  • 3 dl frysta hallon
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk socker
  • syltsocker

Gör så här

  1. Låt köttet ligga i rumstemperatur minst 1 timma innan tillagning.
  2. Skiva svampen och fräs i en stekpanna med smöret.
  3. Slå sen på grädde, philadelphia, salt och peppar.
  4. Låt det puttra ihop.
  5. Red upp med maizena innan servering.
  6. Riv potatisen på ett grovt rivjärn och blanda med äggen salt och peppar.
  7. Hetta upp två stekpannor med olja och smör i den ena.
  8. fräs upp timjan rosmarin och pressad vitlök i den med smör, släng i filéerna och låt dom brynas på varje sida.
  9. klicka ut potatisen i den andra och stek den på varje sida.
  10. När köttet har fått en innertemperatur på 57-60 grader.
  11. Låt filléerna vila på en skärbräda.
  12. Värm upp hallon och vatten i en kastrull, sila av och rör ner lite syltsocker för att det ska binda sig lite. Servera
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept