Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Rabarberpaj med dinkelsmuldeg

45 min
1 paj
Rabarberpaj med dinkelsmuldeg
Foto: TV4
Från Mitt kök

En lätt och god smulpaj med rabarber. Rabarberpaj är en klassiker med vaniljsås eller vaniljglass till fika, efterrätt eller dessert. Smuldegen passar också till andra pajer som äpple, hallon eller blåbär. Du kan strö över någon tsk maizena om du inte vill att rabarbern ska vattna sig.

7 maj 2014
Visa mer
45 min
1 paj

Du behöver

Rabarberpaj

  • 4-5 stjälkar rabarber
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 30 g farinsocker (0,5 dl)
  • 8 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1 citron, zesten
  • 5 g maizena (1 tsk)
  • 4 g malen kanel (1 tsk)

Smuldeg

  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 50 g dinkelflingor (1,5 dl)
  • 70 g strösocker (0,75 dl)
  • 5 g bakpulver (1 tsk)
  • 8 g vaniljsocker (1 msk)
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Rabarberpaj
    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform lite lätt med smör.
  2. Tvätta och skala rabarber med en potatisskalare om det behövs. Dela rabarbern i ca 1 cm bitar.
  3. Blanda sedan strösocker, farinsocker, vaniljsocker, citronzest, maizena och malen kanel i en bunke. Lägg rabarberbitarna bunken och blanda runt tillsammans med alla torra ingredienser. Lägg allt sedan jämnt i pajformen.
  4. Smuldeg
    Gör smuldegen till rabarberpajen genom att lägga alla ingredienser i en skål. Arbeta med fingertopparna samman mjölblandningen till smulor.
  5. Strö över smulorna över rabarbern och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat. Servera med vaniljsås eller vaniljglass när den är ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept