Limepaj med vispad grädde

45 min
8 portionspajer
Spela video limepaj
Foto: tv4
Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Botten gjord på digestivekex, fyllning av kondenserad mjölk och lime och toppad med vispad grädde. Ja, du hör ju - en succépaj!

9 april 2014
45 min
8 portionspajer

Du behöver

Pajskal

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex (14)
  • 30 g socker (2 msk)

Limefyllning

  • 400 g kondenserad mjölk
  • 125 g pressad limesaft (1 ¼ dl = 4–5 limefrukter) + skal från 2 limefrukter
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 30 g äggula (2)
  • 110 g ägg (2)

Garnering

  • 300 g vispgrädde (3 dl)
  • tunna limeskivor

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
  3. Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt.
  4. Limefyllning
    Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen.
  5. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept