Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Limepaj med vispad grädde

45 min
8 portionspajer
limepaj
Foto: tv4
Från Mitt kök

Botten gjord på digestivekex, fyllning av kondenserad mjölk och lime och toppad med vispad grädde. Ja, du hör ju - en succépaj!

9 april 2014
Visa mer
45 min
8 portionspajer

Du behöver

Pajskal

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex (14)
  • 30 g socker (2 msk)

Limefyllning

  • 400 g kondenserad mjölk
  • 125 g pressad limesaft (1 ¼ dl = 4–5 limefrukter) + skal från 2 limefrukter
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 30 g äggula (2)
  • 110 g ägg (2)

Garnering

  • 300 g vispgrädde (3 dl)
  • tunna limeskivor

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke.
  2. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
  3. Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt.
  4. Limefyllning
    Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen.
  5. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept