Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Lemon bars

1,5 h
20 - 30 bars
Lemon bars
Foto: TV4
1,5 h
20 - 30 bars

Du behöver

Botten

  • 220 g smör
  • 85 g strösocker, (1 dl)
  • 240 g vetemjöl, (4 dl)
  • 15 g äggula, (1)

Fyllning

  • 300 g strösocker, (4,5 dl)
  • 30 g vetemjöl, (0,5 dl)
  • 220 g ägg, (4)
  • 150 g citronsaft, (1,5 dl)

Servering

  • florsocker

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj en avlång bakform och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda samman alla ingredienser till en deg och platta ut den jämt i formen.
  3. Grädda mitt i ugnen i 22 minuter tills botten fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Fyllning
    Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och citronsaft till en slät fyllning.
  5. Ta ut kakan från ugnen, låt kallna helt. Fördela fyllningen över botten och grädda i 18-20 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna helt. Skär sedan upp i önskad storlek och pudra florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept