Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Kardemumma- och äppelmazariner

15 st
Kardemumma- och äppelmazariner
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mazariner med äppelbitar i. Mandelmassefyllningen är smaksatt med kardemumma. Smakar och doftar ljuvligt.

8 oktober 2014
Visa mer
15 st

Du behöver

Mördeg

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 75 g florsocker, (1,25 dl)
  • 225 g vetemjöl, (3,75 dl)
  • 15 g äggula, (1)

Kardemummamassa

  • 350 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 55 g ägg, (1)
  • 75 g äggula, (5)
  • 8 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 10 g kardemumma, (3 tsk)

Topping

  • 45 g strösocker, (0,5 dl)
  • 7 g kardemumma, (1,5 tsk)
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Mördeg
    Blanda samman allt till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord. Stick ut rundlar och klä dina formar. Skär av överflödig deg.
  3. Fyllning
    Blanda mandelmassa med lite i taget av smöret till en slät massa, ha sedan i ett ägg i taget och blanda sist i kryddorna.
  4. Fyll 3/4 av formarna, stoppa i äppelskiva och strö över lite socker och kardemumma (som du blandat ihop innan).
  5. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 16-18 minuter. Ta ut, låt svalna och vänd ur formarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept