Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Hallonsufflé

Hallonsufflé
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 150 g hallonpuré (400 g frysta hallon)
  • 12 g potatismjöl (1 msk)
  • 15 g citronsaft (1,5msk)
  • 1 vaniljstång
  • 100 g äggvita (3)
  • 50 g socker (0,5 dl)
  • 10 g citronsaft (1 msk)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Tina de frysta hallonen, mixa och sila så att du får en len och fin hallonpuré.
  3. Koka hallonpure, potatismjöl, citronsaft och vanijstång till en kräm i 3 min under omröring, ställ åt sidan och låt svalna lite.
  4. Smöra och sockra 6 suffléformar.
  5. Vispa ägg till en maräng, tillsätt lite i taget av strösockret och sist citronsaft. Vispa till en
    fast maräng. Vänd i hälften av marängen i krämen och arbeta ihop det. Sen tillsätter du resten av marängen och vänd runt försiktigt tills allt är blandat.
  6. Fyll formarna, stryk slätt med en palett och dra ett finger längs kanten för att hjälpa dem lyfta. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 7-9 minuter beroende på storleken på formen. Ta ut, pudra på lite florsocker och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept