Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Brownie med pekannötstäcke

45 min
8 - 10
Brownie med pekannötstäcke
Foto: TV4
45 min
8 - 10

Du behöver

Brownie

  • 120 g smör
  • 110 g ägg, (2)
  • 40 g kakao, (1 dl)
  • 3 g salt, (0,5 tsk)
  • 5 g bakpulver, (1 tsk)
  • 50 g bryggd espresso, (0,5 dl)
  • 8 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 220 g strösocker, (2,5 dl)
  • 120 g vetemjöl, (2 dl)

Pekannötstäcke

  • 60 g osaltat smör
  • 75 g farinsocker, (1 dl)
  • 25 g glykos, (2 msk)
  • 15 g grädde, (1 msk)
  • 80 g pekannötter

Servering

  • 500 g grädde, (5 dl)

Gör så här

  1. Brownie
    Sätt ugnen på 180 grader, smörj en rund bakform 22 cm i diameter med smör på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten på formen.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Blanda kakao, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
  4. Tillsätt det smälta smöret, kaffe och strösocker. Avsluta med vetemjölet och blanda ihop till en smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
  6. När brownien har 10 min kvar att bakas i ugnen så börjar du med toppingen. Smält smör, farinsocker, glykos och grädde i en kastrull, låt småkoka under omröring i 3-4 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i pekanötter och ställ åt sidan.
  7. Ta ut brownien och fördela pekannötstäcket över kakan, höj värmen till 200 grader och grädda ytterligare 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  8. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept