Pasta med fläskfärs, mynta och vitt vin

30 min
4
Spela video Pasta med fläskfärs, mynta och vitt vin
Foto: TV4

Sugen på att förnya en klassiker? Testa att laga denna variant på köttfärssås med fläskfärs, mynta och vitt vin. Extra bonus att fläskfärs ofta är billigare än vanlig nöt- eller blandfärs.

30 oktober 2014
30 min
4

Du behöver

  • 400 g linguine, eller annan lång smal pastasort
  • 300 g fläskfärs
  • 40 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, lätt krossade
  • 1 peperoncino
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 15 myntablad, strimlade
  • 0,5-1 citron, rivet skal
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost, färskriven
  • 1 kruka myntablad, att strö över portionerna

Gör så här

  1. Värm smör och olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöksklyftorna och peperoncinon och låt dem fräsa långsamt, utan att ta färg, i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt färsen och pudra över mjölet. Rör om och smula köttet med hjälp av en gaffel. Stek det tills färsen fått lite färg, strö i strimlade myntablad och häll sedan i vinet. Salta och peppra och låt alltsammans puttra i ca 15 minuter. Späd med ytterligare vin om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna och peperoncinon som kastas.
  3. Koka pastan genast i lättsaltat vatten och koka den "al dente" enligt anvisningen på förpackningen, häll sedan av vattnet i ett durkslag. Häll snabbt över pastan i pannan med köttet.
  4. Tillsätt rivet citronskal och blanda noga. Servera pastan överströdd med några myntablad och med färskriven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept