Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i dubbla plastplastpåsar. Spara 0,5 dl av marinaden för pensling. Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
Tänd grillen och sätt ugnen på 225 grader. Pensla grillgallret med lite olja.
Putsa eller skrapa potatisen och skölj den väl. Skär den i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna med olivolja och stek dem i ugnen i ca 15 minuter. Strö över salt och grovhackad timjan.
Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor. Skär tomaterna i små bitar. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter, tills vätskan kokat in. Ta upp och kasta peperoncinon. Tillsätt tomatbitar, persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Stek svampblandningen i ytterligare 5-10 minuter.
Snitta fettranden på ett par ställen och grilla kotletterna i 3-5 minuter på varje sida. Pensla då och då försiktigt med den sparade marinaden. Låt köttet vila insvept i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
Servera kotletterna med den varma svampen överströdd med lite persilja och med den ugnsstekta färskpotatisen.