Crêpes med citronspetsad räkfyllning

Crêpes med citronspetsad räkfyllning
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tunna crêpes fyllda med en god röra på räkor och färskost smaksatt med dill och citronskal.

18 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

Pannkakssmet

  • 5,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • salt

Fyllning

  • 200 g skalade räkor
  • 1 citron, skalet av
  • 100 g färskost
  • 100 g kvarg
  • 25 g färsk dill
  • 100 g riven långlagrad ost, tex. Svecia
  • olivolja
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Börja med smeten, blanda ägg, mjöl, lite salt och mjölk i en bunke. Perfekt om smeten får vila innan stekning, gärna några timmar i kylen.
  2. Fortsätt med fyllningen med smeten vilar. Skär räkorna i mindre bitar och blanda med färskost och kvarg. 
  3. Salta och peppra försiktigt, strö över fint hackad dill och skalet från en citron.
  4. Stek dina pannkakaor i smör i en stekpanna, gjutjärn är att föredra. Ha jämn och hög värme i pannan.
  5. Lägg sedan räkröra mitt på crêpen, vik in kanterna och rulla ihop.
  6. Placera alla rullarna i en form och toppa med riven ost.
  7. Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten smält.
  8. Servera med en plockad sallad som svängs runt med citronsaft och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept