Citronkokt kyckling med rostad paprika

30 m
4
Citronkokt kyckling med rostad paprika
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 stor ekologisk citron
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 0,5 chili
  • 1 msk rostad paprikapulver
  • 200 g små tomater
  • 0,5 l vatten
  • 3-4 kvistar timjan
  • 200 g kalamataoliver (gärna både gröna och svarta)

Till servering

  • bladspenat
  • 100 g mandlar (gärna spanska), grovhackade, skållade och skalade
  • 1 pkt fetaost
  • 2 dl fet turkisk yoghurt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla vitlöken och skär rödlöken i tunna klyftor. Hacka chilin fint och halvera tomaterna.
  2. Hetta upp en stor gryta med olivolja och bryn kyckling, paprikapulver, chili, lök, vitlök och timjan. Pressa i citronsaften, skär den utpressade citronen i klyftor och lägg i grytan.
  3. Slå på tomater, oliver och vatten. Salta och peppra och låt koka i ca 20 minuter utan lock. Mixa eller mosa under tiden samman halva paketet fetaost med yoghurt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Toppa grytan med bladspenat, fetaost bruten i bitar och mandlar och servera tillsammans med gott bröd (och/eller couscous om du vill ha matigare rätt) samt yoghurtröran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept