Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad

30 min
4
Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillad entrecôte serveras med lök- och tomatsmör samt grillad zucchini.

18 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte av ypperlig kvalitet (ca 300 g/styck)
  • salt och peppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa grovkrossad svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 300 g zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g rucola
  • 50 parmesan, grovriven
  • citron, saft och zest

Gör så här

  1. Ta en kastrull och ha i schalottenlök, tomater, citronsaft, vatten, salt och peppar. Låt sedan koka torrt, ställ kastrullen i kylskåpet. Blanda med smöret och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  2. Skär zucchinin i skivor och marinera den i olivolja.
  3. Torka av de kylskåpskalla entrecôterna samt salta och peppra noggrant, vila 5 min. Grilla sedan på vrålvarm grill, vänd hur många gånger som helst till entrecôten har 42 gradig innetemp. Låt vila 5-10 min på tallrik.
  4. Grilla zucchini snabbt samt salta och peppra. Blanda med rucola, riv i parmesan, sprinkla citronsaft och -zest över.
  5. Ge entrecôterna en grillkyss på grillen, för att frächa till grillytan vid servering och servera gärna på varm tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept