Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad

koket.se
Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad

18 ingredienser

30 min

Grillad entrecôte serveras med lök- och tomatsmör samt grillad zucchini.

Se Johan Jureskog laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte (av ypperlig kvalitet) [ca 300 g/styck]
  • salt
  • peppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 3 msk citron, saft
  • 2 dl vatten
  • 0,5 krm svartpeppar, grovkrossad
  • 0,5 krm salt
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g zucchini
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 100 g rucolasallad
  • 50 parmesanostar, grovriven
  • citron, saft och zest

Gör så här

  1. Ta en kastrull och ha i schalottenlök, tomater, citronsaft, vatten, salt och peppar. Låt sedan koka torrt, ställ kastrullen i kylskåpet. Blanda med smöret och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  2. Skär zucchinin i skivor och marinera den i olivolja.
  3. Torka av de kylskåpskalla entrecôterna samt salta och peppra noggrant, vila 5 min. Grilla sedan på vrålvarm grill, vänd hur många gånger som helst till entrecôten har 42 gradig innetemp. Låt vila 5-10 min på tallrik.
  4. Grilla zucchini snabbt samt salta och peppra. Blanda med rucola, riv i parmesan, sprinkla citronsaft och -zest över.
  5. Ge entrecôterna en grillkyss på grillen, för att frächa till grillytan vid servering och servera gärna på varm tallrik.