Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad

30 min
4
Spela video Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad
Foto: TV4

Grillad entrecôte serveras med lök- och tomatsmör samt grillad zucchini.

18 juli 2014
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte av ypperlig kvalitet (ca 300 g/styck)
  • salt och peppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa grovkrossad svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 300 g zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g rucola
  • 50 parmesan, grovriven
  • citron, saft och zest

Gör så här

  1. Ta en kastrull och ha i schalottenlök, tomater, citronsaft, vatten, salt och peppar. Låt sedan koka torrt, ställ kastrullen i kylskåpet. Blanda med smöret och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  2. Skär zucchinin i skivor och marinera den i olivolja.
  3. Torka av de kylskåpskalla entrecôterna samt salta och peppra noggrant, vila 5 min. Grilla sedan på vrålvarm grill, vänd hur många gånger som helst till entrecôten har 42 gradig innetemp. Låt vila 5-10 min på tallrik.
  4. Grilla zucchini snabbt samt salta och peppra. Blanda med rucola, riv i parmesan, sprinkla citronsaft och -zest över.
  5. Ge entrecôterna en grillkyss på grillen, för att frächa till grillytan vid servering och servera gärna på varm tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept