Jennies helstekta kyckling

1 h 15 min
4
Jennies helstekta kyckling
Foto: tv4
1 h 15 min
4

Du behöver

Helstekt kyckling

  • 50 g smör
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 lime, saften
  • 1 msk mörk soja
  • 1 hel kyckling, ca 1,5 kg

Grönsaker

  • 1 stånd broccoli, delad i buketter och stjälkar
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk ljus soja

Sås

  • 2 dl crème fraiche, 34 %

Servering

  • ris, till servering

Gör så här

  1. Helstekt kyckling
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja.
  3. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med mango chutney-blandningen, gärna även under skinnet.
  4. Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om du sticker i kycklingen.
  5. Grönsaker
    Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
  6. Sås
    Ta ur kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.
  7. Servering
    Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept