Phad thai

30 min
4
Pad thai
Foto: TV4
Från Mitt kök

Att äta denna pad thai får dig att tro att du hamnat på någon av Bangkoks härliga gator. Risnudlar, räkor, chili, böngroddar och ägg får denna rätt att lyfta.

23 augusti 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 250 g risnudlar, gärna platta
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och grovt hackade
  • 1 handfull koriander
  • 1 röd chili, urkärnad och grovt hackad
  • 2 lime, skal och saft
  • 2 msk solrosolja
  • 300 g råa kungsräkor, skalade (välj MSC-märkta)
  • 6 vårlökar, fint skivad
  • 100 g böngroddar
  • 3 msk thailändsk fisksås (t ex Nam Pla)
  • 1 msk ljust farinsocker
  • 2 stora ägg
  • olja till stekning
  • limeklyftor till garnering
  • 1 handfull salta jordnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal.
  2. Hetta upp olja i en wok eller en stor stekpanna på hög värme. Lägg i kryddpastan och stek i ca 1 minut tills det blir aromatisk. Tillsätt sedan räkorna, hälften av vårlök och böngroddar och stek i ca 2 minuter.
  3. Häll i nudlarna och blanda och sedan rör i limesaft, fisksås och farinsocker och koka i ca 2 minuter. Häll i de vispade äggen och blanda med nudlarna till allt är kokt.
  4. Servera med korianderblad, limeklyftor, jordnötter, och återstående vårlök och böngroddar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept