Lönnsirapskotletter med grillad sallad

30 min
4
Lönnsirapskotletter med grillad sallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fläskkotletter ugnssteks i en sås gjord på lönnsirap, äppeljuice och soja. Serveras med grillad sallad och vårlök.

14 juni 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 4 stora fläskkarrékotletter med ben, ca 2,5 cm tjocka
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 liten rödlök, skalad och fint skivad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 msk ljus sojasås
  • 4 msk äppeljuice
  • 6 gemsallad
  • 1 handfull korianderblad, grovt hackade
  • 5 vårlökar, fint skivade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smält smöret med oljan i en stor ugnssäker stekpanna på hög värme. Torka fläskkotletterna
    med lite hushållspapper och krydda med havssalt och svartpeppar. Lägg kotletterna i pannan
    och bryn dem på båda sidor.
  3. När köttet har fått bra färg, tillsätt den fint skivade löken och stek i ca 30 sekunder. Häll sedan på vinäger, lönnsirap, soja och äppeljuice och värme tills såsen bubblar. Ös köttet med såsen och placera pannan i ugnen på mitthyllan och baka i ugnen i 10 minuter.
  4. Medan fläskkotletterna är i ugnen, placera en stor grillpanna på spisen eller tänd grillen -
    salladen ska få härliga ränder och bli varm, välj vad som passar bäst. Går även bra att steka i
    vanlig panna.
  5. Dela salladen på mitten och pensla salladen med lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Placera salladshalvorna på grillpanna och grilla i ca 2 minuter på varje sida tills de har fina grillränder men fortfarande håller sin form. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  6. När kotletterna är klara i ugnen, lägg köttet på tallrik och reducera såsen på medelvärme i
    några minuter tills den tjocknat. Tillsätt koriander och rör runt, lägg tillbaka kotletterna i
    pannan och lägg även dit den grillade salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept