Kyckling med citrongräs och chili

30 min
2
Kyckling med citrongräs och chili
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smarrig kyckling kryddad med citrongräs, chili och curry. Serveras med färsk mynta, koriander och basilika och kokt ris.

6 september 2014
Visa mer
30 min
2

Du behöver

  • 2 citrongrässtjälkar, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)
  • 350 g kycklinglårfilé, skuren i lagom stora bitar
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk curry
  • 100 ml kycklingbuljong
  • 1 msk strösocker
  • 1 handfull mynta-, basilika- och korianderblad till garnering
  • kokt ris till servering

Gör så här

  1. I en skål, blanda citrongräs, chili, vitlök och fisksås. Placera kycklingköttet i en annan skål och tillsätt hälften av citrongräsmixen, spara resten. Täck och ställ i kylen för att marinera i minst 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna på hög värme. Lägg ner den sparade citrongräsmixen, tillsätt sedan curry och stek i ca 1 minut tills det doftar rikligt i köket. Tillsätt sedan marinerad kyckling och stek i 4-5 minuter tills bitarna har en fin färg på alla sidor.
  4. Häll kycklingbuljong i pannan och rör i sockret. Sjud i några minuter tills den kokat ner lite och det blivit en tjock sås. Servera med kokt ris och garnera med örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept